Unga Synskadade

De två kompisarnas blogg

Tjänar vi några pengar på vårt bloggande?

Du kanske har hört att du kan tjäna mycket pengar på att blogga. Och det är sant om du lägger ner hårt arbete och kan ge värde till dina läsare, kan du tjäna mycket pengar. Men med det sagt tjänar de flesta bloggare inte särskilt mycket pengar alls.

I den här artikeln ska vi prata om hur mycket pengar vi har tjänat på vår blogg, och hur du också kan tjäna pengar på din blogg.

Hur mycket pengar har vi tjänat?

Jag och Tore har precis börjat våra bloggkarriärer. Hittills har vi inte tjänat några pengar alls på vår blogg.

Tanken med vår blogg var dock aldrig att vi skulle tjäna en massor av pengar från den. Vi ville bara ha ett sätt att dela med oss av våra erfarenheter och hjälpa andra som kanske går igenom samma saker som oss.

Men det sagt finns många sätt att tjäna pengar på din blogg, och vi kommer att dela några av dem med dig i den här artikeln.

Tjäna pengar med annonser

Det vanligaste sättet att tjäna pengar på en blogg är genom reklam. Annonsörerna betalar dig för att placera sina annonser på din blogg, och i gengäld får du betalt för den trafik som annonserna genererar.

Det finns några olika sätt att gå tillväga på. Det första är att arbeta med Googles egna annonssystem, Google Adsene. Du kan dock även jobba med enskilda företag, eller så kallade affiliatenätverk.

Sälj e-böcker

Ett annat sätt att tjäna pengar på din blogg är att sälja e-böcker. Innehåller i dessa böcker kan i princip handla om vad som helst du kan tänka dig. Det bör dock förslagsvis vara något som både du och dina läsare är intresserade av.

Om du till exempel har en ekonomisajt, skulle en e-bok kring ekonomi och privatekonomi skulle vara en bra idé.

Rulla till toppen