Unga Synskadade

De två kompisarnas blogg

Maten du stoppar i dig påverkar hur du mår

Det finns många bevis för att maten du äter påverkar vårt humör. Det finns hur många studier som helst som visar att personer som äter en balanserad kost både mår bättre och lyckligare än de som inte gör det.

Det betyder att om du vill må bättre bör du kolla över vadd det är du faktiskt stoppar i dig. Men det handlar inte bara om att må bra; om du äter hälsosammare mat kan du också spara pengar, minska stressen och till och med leva längre!

En del människor tror att hälsosam mat smakar sämre eller tar för lång tid att laga, men det finns många sätt att få hälsosamma måltider att smaka bra och att laga på kort tid.

Det är viktigt med en varierad kost

Att äta samma sak varje dag kan bli tråkigt. Om du börjar bli uttråkad av maten du äter ska du inte ge upp eller sluta äta hälsosamt.

Det har faktiskt aldrig tidigare varit så lätt att få tag på nya recept och mat inspiration som det är idag. Du kan enkelt söka på nätet med hjälp av de ingredienser som du har tillgång till för att hitta något som ser gott ut och är hälsosamt.

Nyttig mat får oss att känna oss hälsosamma

Det finns som sagt många bevis för att vi mår bättre av att äta hälsosamt och att det ökar våra chanser att leva längre.

För många är den störa fördelen av att äta hälsosammare att det får dem att känna sig mer fräscha och nyttiga. Man ska inte underskatta den mentala biten när det kommer till att må bra. För att du rent fysiskt ska kunna ligga på topp måste den mentala biten alltid vara på plats också.

Rulla till toppen