Unga Synskadade

De två kompisarnas blogg

Hur blir man av med en förkylning?

Du vet hur det känns. Ena stunden mår du hur bra som helst, men plötsligt börjar näsan rinna, du får ont i huvudet, känner dig så trött och det visar sig att du helt plötsligt blivit förkyld.

Vad händer nu och hur blir man av med förkylningen? Här har är några saker du kan göra för att snabba på processen av att bli av med en förkylning.

1. Drick mycket vätska

När du är sjuk arbetar din kropp på övertid för att bekämpa infektionen. Det innebär att du måste ge den mycket vätska för att hålla den återfuktad och hjälpa den att spola ut gifterna. Drick mycket vatten, örtte eller kycklingsoppa för att hålla vätskenivån uppe.

Kom ihåg att försöka sprida ut ditt intag av vätska. Drick inte allt på samma gång, för då kommer inte kroppen kunna ta vara på all vätska och du kommer bara att kissa ut det istället.

2. Vila är nyckeln

Det kanske låter självklart, men det bästa sättet att återhämta sig från en förkylning är att vila. Det är lätt det kan bli långtråkigt att bara ligga och vila i sängen i flera dagar, men det är värt det om du vill bli frisk snabbt.

Se till att hålla dig varm när du ligger och vilar. Det kan även vara fördelaktigt att du har någon varm dryck till hand för att få dig att känna dig lite bättre.

3. Få i dig vitaminer

Om du är förkyld ska du se till att du får i dig extra mycket av vitaminer och mineraler. Se även till att du får i dig nyttig och näringsrik mat. Vi vet att det kan vara svårt att få i sig mat när man är sjuk, men din kropp kommer tacka dig för att du ger den energin som den behöver.

Vitaminer kan du få i dig från en mängd frukter såsom apelsiner, morötter. Med det sagt finns det även en hel del kosttillskott du kan ta för att se till att din kropp får i sig alla de vitaminer som den behöver.

Rulla till toppen