Unga Synskadade

De två kompisarnas blogg

Ibland kan det vara bra att ta lån

Det sägs ofta att det kan vara dåligt att låna pengar, men detta är faktiskt långt ifrån sanningen. Det finns en hel del situationer då det tvärtom kan vara riktigt klokt att låna, både när det gäller för privata bruk och inom företagande.

Men vi kan verkligen förstå om man känner att det inte alltid är lätt att avgöra om det är ett bra eller dåligt läge att ta ett lån. För det första måste du vara säker på att din ekonomi faktiskt klarar av ett lån. Det är nämligen så att inte alla har en ekonomi som klarar av lån och krediter.

Vad ska du använda pengarna till?

Idag kan man låna pengar till nästan vilket ändamål som helst. Det innebär att det också är möjligt att låna pengar till saker som du kanske inte behöver.

Detta kan vara mycket farligt, särskilt om du tar ett lån med väldigt hög ränta. Här nedanför kommer vi hur som helst titta närmare på några scenarion där ett lån faktiskt kan vara helt rätt väg att gå.

Lån för att köpa hus

I denna situation kan ett lån definitivt vara värt det. Huspriserna har stigit i flera år nu, och efterfrågan på hus ökar varje dag eftersom alla behöver någonstans att bo. Detta innebär att priset på fastigheter förmodligen kommer att fortsätta att stiga även under de kommande åren.

Det är väldigt få personer som har råd att köpa bostad helt och hållet kontant. Därför är det också helt rimligt att anse att detta lån är rimligt att ansöka om.

Lån för att täcka oförutsedda kostnader

Tyvärr är livet fullt av oväntade kostnader. Som tur är kan snabblån vara perfekta för att täcka dessa kostnader, förutsatt att du är säker på att du kommer kunna betala av lånet i tid – t.ex. för att lönen kommer in på kontot inom några dagar efter att du tagit lånet.

Om en olycka i hemmet exempelvis leder till en saftig utgift i mitten av månaden som måste betalas omgående kan det vara värt att låna denna summa pengar för att betala räkningen i tid.

Rulla till toppen