Unga Synskadade

De två kompisarnas blogg

Välkommen till vår blogg

Hej och välkomna! Vi som skapat och kommer skriva på denna hemsida heter Tore och Edvin. Vi är väldigt glada att du som läser det här inlägget och har hittat till oss. Som namnet på vår hemsida antyder är vi unga och synskadade.

Vi båda föddes med våra synskador, och vi skapade den här webbplatsen för att vi vill hjälpa personer med synnedsättning att lära sig mer om sig själva. Men även för att dela med oss om våra tankar på saker och ting här i världen.

Faktum är att vi inte ser vår funktionsnedsättning som ett hinder i vardagen, och har som mål att vi ska kunna göra allt som alla andra kan göra. Det är delvis även därför som vi faktiskt valde att skapa denna blogg.

Här nedanför kommer vi berätta lite mer om oss själva och vad vi gillar att göra på fritiden.

Vem är Tore?

Jag heter Tore och är alltså en del av duon Unga Synskadade. Precis som vi skrev ovanför har jag varit synskadad sedan födseln. Med det sagt är jag inte helt blind. Jag kan ungefär se 40% av vad ett helt par friska ögon kan se.

Givetvis har min funktionsnedsättning lätt till en hel del tuffa stunder, men jag vill tro att det i slutet av dagen bara gjort mig till en starkare och mer självsäker person. På min fritid gillar jag att lyssna på ljudböcker, lära mig om ekonomi och historia.

Vem är Edvin?

Jag heter Edvin och är den andra delen av Unga Synskadade. Precis som Tore har även jag varit synskadad sedan födseln, men det är ungefär allt vi har gemensamt.

Till skillnad från Tore gillar jag varken att lyssna på ljudböcker eller att lära mig om ekonomi. Jag brinner för träning och hälsa, och tycker utöver detta är jag en riktig vinnarskalle som gillar att utmana mig själv, oavsett vad det än handlar om.

Rulla till toppen