Unga Synskadade

De två kompisarnas blogg

Träning är viktigt för en hälsosam livsstil 

Motion är viktigt för en hälsosam livsstil. Under de senaste decennierna har fetman blivit ett allt mer vanligt problem i länder över hela världen. Denna trend kan tillskrivas många faktorer, men en faktor som ofta förbises är motion.

I västvärlden är vi speciellt väldigt dåliga på att motionera och röra på oss. Detta är något som såklart vi alla måste jobba på, men det är faktiskt lättare sagt än gjort. I dagens samhälle springer alla runt och stressar för att försöka pussla ihop sitt livspussel, och då är det väldigt enkelt att träning prioriteras bort framför andra saker.

Om du vill leva ett hälsosammare liv är det dock väldigt viktigt att du tar dig tid för att motionera regelbundet.

Hitta en träningsform som du gillar

Det enklaste sättet att få dig själv att träna mera är genom att göra träningen rolig. Hitta en typ av motion som du tycker om och som du inte har någon problem att lägga ner mycket tid på. Det kan vara något så enkelt som att ta en promenad i parken, simma eller dansa.

Om du inte kan hitta något som du tycker om kan du överväga att anlita en personlig tränare som kan hjälpa dig att komma igång på rätt sätt. Detta kan dock bli en aning kostsamt, vilket gör att detta alternativ kanske inte passar för alla.

Varför är motion viktigt?

Motion är som sagt viktigt på grund av att det hjälper oss bidra till en hälsosammare livsstil eftersom det hjälper oss att gå ner i vikt, stärka musklerna och förbättra vårt humör.

Det frigör också endorfiner som gör oss gladare. Detta har bevisats i många vetenskapliga studier över hela världen. Så om du känner dig ledsen eller deprimerad; gå och träna! Det hjälper till att sätta saker och ting i perspektiv och får oss att må bättre överlag.

Rulla till toppen