Unga Synskadade

De två kompisarnas blogg

Hur håller man humöret uppe?

Vi är alla nedstämda ibland. Det är naturligt att känna sig ledsen när livet går emot än, oavsett hur framgångsrika vi är. Men det finns några saker du kan göra för att hålla humöret uppe och förvandla den där dåliga stämningen till något mer positivt.

Målet med dagens inlägg är att försöka hjälpa någon där ute som kanske inte mår så bra just nu eller bara behöver en liten push framåt. Vi tycker det är viktigt att man hjälps åt med saker här i livet, så detta är vårt försök att göra vår lilla del.

Hoppas det kan vara till hjälp!

1. Tänk på de goda sakerna i ditt liv

När vi känner oss deprimerade är det naturligt att fokusera på det som inte har gått vår väg och de negativa aspekterna av våra liv. Men när vi gör detta glömmer vi ofta bort alla positiva saker som finns!

När du känner dig nedstämd kan du ta en stund och fundera igenom alla goda saker i ditt liv. Tänk på vad som skulle hända om alla dessa goda saker försvann. På så sätt kan man faktiskt komma på goda tanker igen!

2. Ta hand om dig själv

Det är lätt att fästa sig vid saker som vi inte har kontroll över, men när vi gör det blir vi olyckliga eftersom vi slösar energi på något som vi inte kan påverka. Du bör därför släppa det du ändå inte kan kontrollera – och på så sätt bevarar du mer av ditt humör och din energi och kan använda det till sådant du faktiskt kan påverka.

Att ta hand om dig själv är dock något som man i allra högsta grad kan påverka. Detta gäller både fysiskt genom att äta bra och motionera mycket. Men även psykiskt genom att omge dig själv med människor som älskar dig – vänner, familjemedlemmar eller arbetskamrater som lyssnar utan att döma och ger råd utifrån vad de vet om dig.

3. Gör saker du tycker om

Du kanske tror att livet är emot dig, men sanningen är att det ofta finns många saker du kan göra för att göra din situation bättre.

Att göra saker som du tycker om kanske inte löser alla dina problem, men det kommer att kortsiktigt göra dig lyckligare. Du kan till exempel gå ut och äta en god måltid med vänner eller familjemedlemmar, titta på din favoritfilm eller läsa den där bästsäljaren som alla pratar om. Gör saker som kommer göra dig glad och som du mår bra av, det kommer kunna hjälpa dig avsevärt.

Rulla till toppen